top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMichala

Beletrio Book Club Vol. 1 s Petrem Šestákem a Kontinuitou parku


Pilotní Beletrio pop-up Book Club. V létě, na zahradě, s přáteli, známými i neznámými

čtenáři. A s Petrem Šestákem, který zrovna vydal svůj první román Kontinuita Parku.





Je o Josefovi, co se vrací po dlouhé době do svého rodného malého města. Z velkého města, kde se naučil jazyky, udělal školu, procestoval cizí země. Začíná učit na gymplu, řeší sebe, svět, svoje vzpomínky, šelmy, co se ho snaží dohnat, aby dospěl a stal se jedním z nás. Víří maloměstský vody. Josef i román. Protože leckdo se v něm vidí. A to opravdu chceš? A nebudeš smutnej, když se tam nenajdeš?




Názory, pohledy, interpretace.


Všichni se shodnou na tom, že je to dobrý. Příběh, jazyk, historky a taky skvělej přebal. Ale co člověk to trochu jiná interpretace, oblíbené část, detail, ztotožnění, porozumění. Michalu hlavní hrdina vytáčí: "takovej stěžovačnej chudák, podle kterýho jsme všichni totální megakok...." Tomáš ho tak nevnímá. Je pro něj spíš průvodce světem, ve kterém důležitější roli hrají všichni ostatní. Má rád ty poetický pasáže z Josefova vnitřního světa nebo ze zahrady. Kača žije v UK a český knížky ji chybí, stejně jako její maloměsto a s Kontinuitou je zase trochu doma a proč "Náš jazyk" a "Nezodpovědný život"? Lenku dost zajímá jestli je to autobiografie nebo fikce, "kde se prolíná, kdy mizí? A co ten název?"


Vytvoříš dílo a ono si žije dál svým životem.


První Beletrio Book Club plyne v otevřeném dialogu, se spoustou otázek, reakcí, mezi čtenáři, s autorem, za letního odpoledne,


Díky všem za skvělou diskuzi, Petrovi za knihu a že se nebál přijít, poslouchat a povídat, Tomášovi Vlčkovi za foto a Kristy za hudbu.

Kontinuita parku, Petr Šesták





Knihu a místo dalšího Beletrio Book Club vyhlásíme měsíc předem.


Michala,

# Beletrio


56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page