top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMichala

Hrdá bloncka a její seznam knih

Naposledy mě rozesmála, když mě dost znejistila tím, že na brunch musím v bílý košili nebo leopardích šatech. A to fakt nevím?! Miluje Austrálii, odkud se vrátila, protože doma je doma. Svoji malou holku a Lukáše, co s ní projel kus světa, pořád je pro něj ta Nej a společně tvoří neporazitelnej activity games tým. Vyzná se v diamantech ve tvaru slzy, je šik, dost maká a taky hodně čte. Z Kindlu i papíru. Za tu "hrdou bloncku" mě asi pošle k čertu, ale tak aspoň trochu vtipný to je, ne?

Silný příběh dvou afgánských chlapců, kteří jsou přáteli navzdory jejich rozdílné sociální třídě. Jeden moment změní jejich přátelství a život navždy.

Moje první knížka od autorky a určitě ne poslední. Psychicky náročná knížka, která vypráví o Elišce a jejím pátráním po prvních 10 letech svého života. Matka zabila jejího mladšího bratra a následně samu sebe. Eliška neví proč se to stalo, a proč ji nevzala maminka s sebou.

K Vránám si sednete a zvednete se až je dočtete. Příběh 12 leté Báry a jednoho rodinného příběhu. Báře nikdo nerozumí a jediným spojencem se jí stanou vrány na okně.

Tara Westover – Vzdělaná

Memoár, který odhaluje život Tary v mormonské rodině survivalistů a náboženských fanatiků a jejího postupného probdění.

Moje nová oblíbená autorka, která skrz příběhy odhaluje čínské tradice a kulturu této země. Tento román popisuje příběh rodiny v odlehlé čínské horské vesnici a tradiční pěstování čínského čaje.


Moje favoritka od této autorky. Příběh ženy jménem Lilie a jejího života v Číně v devatenáctém století, kdy ženy žily v totální izolaci a byly vychovávány jen pro to, aby na svět přivedly syny a staraly se o rodinu. Doba, kdy se v Číně podvazovala chodila, ženy se učily tajné ženské písmo a navazovaly přátelství silnější než láska k vlastním manželům.


Díky Baru, jsi skvělá!


Michala,


45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page