top of page
Obrázek autoraMichala

O duši a knihách s Adélou

Aktualizováno: 27. 4. 2022

Nový seznam knih od Adély, PR a marketing influencerky. Výběr knih, co utkvěly v paměti. "Je to trochu duchovní, ale spíš o duši a péči o ní." S krátkým komentářem, ke každé z nich, který odkryje, ale neprozradí. Tak jako Adél. Děkujeme @adela.vasicek !



"Od malička v mé knihovně. Nejdřív jsem zkoumala obrázky, pak jsem četla a zkoumala obsah. Pak jsem četla a nechápala. Až v dospělosti jsem pochopila. A pořád jsou tam krásné mezery, které časem pochopím.


Malý princ


"Klidně bych si to přečetla i teď. Je tam totiž jedna zásadní věc do života a to je přátelství. Pro mě jedna z nejpodstatnějších věcí v životě. Holky a kluci spolu, roztrhaný kalhoty, odřený kolena, na nákup s košíkem a věčně venku. Takové bylo i moje dětství. Vidím v tom obrovské štěstí!"



"Absolutně jsem nečekala, že mě tahle kniha tak vezme. Je to o štěstí, blízkosti, rodinných vazbách, ale i tom jaké je to být průserář, protože nemáš jinou šanci. Krásný twist během čtení, kdy vám taje srdce a smrkáte do kapesníku."




"Tuhle knihu jsem četla jako první po ztrátě mojí maminky. Na doporučení. A rozhodně je to kniha, ke které se stále vracím. Pojednává o psychologovi, který je v koncentračním táboře. Frankl přichází s novým psychoterapeutickým směrem logoterapie. Knihu si kdokoli může přečíst jako beletrii, avšak aby ji pochopil, musí číst mezi řádky. Hlavní myšlenka je to, že jediné, co můžeme změnit je pohled na situaci. Protože situaci změnit nelze. Můžeme na ni reagovat mnoha způsoby a je jen na nás, jak se ke všemu postavíme."




"Knihu jsem si koupila na výstavě Medy v Sovových mlýnech, Nic jsem od ní nečekala, jen že si přečtu autobiografii formou rozhovoru s novinářem. Ale úplně mě nadchla. Její život je samozřejmě zajímavý a dobrodružný, ale ta vášeň pro umění a jak začala být sběratelkou a mecenáškou, to je naprosto ohromující. Je to pro mě strašně inspirativní. Meda je velkou inspirací a v mých očích je revoluční elegancí."




153 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page